نشست خبری کتاب سال دانشجویی؛
انتخاب ۲۹ اثر برتر/ داوری اردکانی به عنوان استاد خادم کتاب تجلیل می‌شود
سه شنبه 22 آبان 1397
انتخاب ۲۹ اثر برتر/ داوری اردکانی به عنوان استاد خادم کتاب تجلیل می‌شود
نشست خبری بیست‌وپنجمین کتاب سال دانشجویی امروز، سه‌شنبه، ۲۲ آبان‌ماه در محل سالن اجتماعات سازمان قرآنی دانشگاهیان کشور برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی سازمان انتشارات جهاددانشگاهی به نقل از ایکنا، این نشست خبری با حضور عیسی علیزاده، معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی و عادل تقوی رئیس سازمان انتشارات جهاد دانشگاهی و دبیر جشنواره ملی کتاب سال دانشجویی برگزار شد.

در ابتدای این نشست عیسی علیزاده درباره دلایل شکل‌گیری جشنواره ملی کتاب سال دانشجویی و اهداف این جشنواره اظهار کرد: باسابقه‌ترین فعالیتی که در معاونت فرهنگی جهاد دانشگاهی انجام می‌شود در حوزه تألیف کتاب است و این جشنواره تقریباً یکسال پس از جشنواره کتاب سال جمهوری اسلامی فعالیت خود را آغاز کرد. در حوزه فرهنگ ابزار مکتوب در کنار ابزار سمعی و بصری برای ما اهمیت ویژه‌ای دارد و قاعدتاً حمایت از این حوزه سبب رشد روزافزون آن خواهد شد.

وی افزود: هدف اصلی این جشنواره شناخت نخبگان و سوق دادن دانشجویان به سمت نگارش کتاب است زیرا مهمترین اثری که دانشجویان در دوران دانشجویی خود تألیف می‌کنند همان پایان نامه است؛ به همین جهت سعی داریم تا در این جشنواره دانشجویان را با استانداردهای نگارش کتاب آشنا کنیم و قاعدتاً در این قسمت باید فعالیت‌های بیشتری صورت گیرد.

علیزاده در ادامه افزود: یکی از مسائل حوزه کتاب سرانه مطالعه است که باید در این راستا تلاش کرد و سرانه مطالعه را افزایش داد. ما در زمینه منابع فرهنگی چیز خاصی کم نداریم اما نیازمند همکاری نهادها و مؤسسات در جهت سرانه مطالعه هستیم.

وی در ادامه تأکید کرد: از یک سو کتاب باید به دست خواننده برسد و از سوی دیگر ارتباط با نویسندگان تقویت شود. ارتباط با بسیاری از نویسندگان حائز اهمیت است و می‌تواند مورد توجه قرار گیرد و اگر همه متولیان، به موضوع کتاب و کتابخوانی اهمیت دهند، می‌توانیم بسیاری از آسیب‌های اجتماعی را که در جامعه وجود دارد، رفع کنیم.

عادل تقوی، دبیر بیست و پنجمین دوره جشنواره کتاب سال دانشجویی از برگزاری مراسم اختتامیه این دوره از جشنواره گفت: این مراسم روز دوشنبه ۲۸ آبان ماه با حضور اساتید، دانشجویان، اهالی فرهنگ و قلم در تالار فردوسی دانشگاه تهران برگزار می‌شود.

وی با اشاره به روند اجرایی جشنواره افزود: فراخوان این جشنواره از ۱۵ فروردین‌ماه با شعار «ربع قرن با دانشجو،‌ ۲۵ سال نشر دانایی» در فضاهای دانشگاهی و دانشجویی برگزار شد و دانشجویان نیز تا ۱۵ تیرماه فرصت ارسال اثر داشتند که تا پایان تیرماه تمدید شد و در نهایت ۶۳۰ اثر به دبیرخانه ارسال و با همکاری خانه کتاب و دبیرخانه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران در چهار مرحله داوری شد که ۲۹ اثر دانشجویی به عنوان برگزیده و شایسته تقدیر انتخاب شدند.

تقوی ادامه داد: از مجموع آثار رسیده به تفکیک حوزه‌های مختلف که در شش گروه اصلی بود، همه مقاطع تحصیلی می‌توانستند در آن شرکت کردند و آثار مربوط به سال‌های ۹۵ و ۹۶ خود را در حوزه تألیف و ترجمه ارسال کنند. که در این راستا بیشترین فراوانی مربوط به گروه علوم انسانی بود که نیمی از آثار را به خود اختصاص می‌داد و پس از آن گروه‌های پزشکی و دامپزشکی با ۲۵ درصد و هنر و معماری با ۸ درصد در رتبه‌های بعدی قرار داشتند.

وی با اشاره به کمیت آثار این دوره از جشنواره نسبت به سال گذشته بیان کرد: امسال از نظر کمی تفاوت چشمگیری با دوره گذشته نداشتیم و این تفاوت فقط ۴ درصد کاهش کمی آثار در سال جاری بود، اما از نظر کیفی با توجه به ارزیابی داوران در برخی از رشته‌ها با افزایش کیفیت و در برخی نیز با کاهش مواجه بودیم. حتی شایسته تقدیر نیز در برخی گروه‌ها نداشتیم و در برخی گروه‌ها نیز با تعدد آثار مواجه بودیم و این موضوع ما را با انتخاب اثر برگزیده دچار مشکل کرده بود.

تقوی تصریح کرد: بیشترین آثار ارسال شده به دبیرخانه شامل ۶۶ درصد در حوزه تألیف و ۳۴ درصد در حوزه ترجمه است. همچنین آقایان با ۷۶ درصد بیشترین تعداد شرکت‌کننده را به خود اختصاص داده‌اند و از نظر تفکیک مقطع تحصیلی شرکت‌کنندگان نیز مقطع دکترا با ۵۷ درصد، کارشناسی ارشد ۲۶ درصد و کارشناسی با ۱۷ درصد است و بیشترین حجم آثار از نظر دانشگاه، ۴۵۳ اثر از دانشگاه‌های دولتی، ۸۳ اثر از دانشگاه‌های آزاد، ۶۰ اثر از طلاب و شاغلان حوزه‌های علمیه و ۳۵ اثر نیز خارج از مجموعه‌ها بوده است.

 


تمامی حقوق این سایت برای سازمان ترویج مطالعه و نشر جهاد دانشگاهی محفوظ است. نقل مطالب با ذکر منبع بلامانع است.
Copyright ©2025 Iranian Students Booking Agency. All rights reserved