به گزارش روابط عمومی سازمان انتشارات جهاددانشگاهی به نقل از خبرگزاری مهر، کتاب مجموعه مقالات «ایران و رقیبانش: بین ملت و انقلاب» در اسفند ۱۳۹۸ (۲۰۲۰ میلادی) با ویراستاری کِلمان تِرم توسط انتشارات PassésComposés در ۲۰۸ صفحه و بهای ۱۸ یورو منتشر شده است.
چکیده کتاب هدف از نگارش آن را چنین بیان کرده است: با وجود گذشت بیش از ۴۰ سال از انقلاب اسلامی ۱۳۵۷ ایران، مسئله پذیرفته شدن ایران در منطقهای که در آن قرار دارد و جایگاهش در جامعه بینالمللی هنوز حل نشده است. از نگاه رئیس جمهور آمریکا، دونالد ترامپ، جمهوری اسلامی «دولت سرکش» است. برخی از رقیبان منطقهای ایران، مانند اسرائیل و عربستان، با ترویج تصویر غیرعادی بودن جمهوری اسلامی به این گفتمان ایالات متحده دامن میزنند. از دیدگاه عربهای حاشیه خلیج فارس مسئله شکل دیگری نیز به خود میگیرد: باید با جاه طلبی ایران که میخواهد نماینده و سخنگوی کل مسلمانان جهان شود مقابله کرد. همچنین به تازگی ایران همپیمان روسیه در جنگ با جهادگرایان اسلامی شده است، در حالی که پاریس و آنکارا نیز نقش خودشان در این قضیه دارند. به همین دلیل نیز ذات سیاست تهران همواره از طرف پژوهشگران مورد پرسش بوده است.
نویسندگان آن به دنبال بررسی روابط بینالمللی ایران از سال ۱۳۲۰ خورشیدی (۱۹۴۱ میلادی) تا کنون با مطرح کردن همه ظرایفش هستند، به ویژه اولویت ویژهای که به دشمنی با واشنگتن داده است. هرچند که به نظر میرسد نویسندگان واقعیتهای نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران را نادیده گرفته و آن را کتمان میکنند.
عنوانهای فصلهای مختلف این کتاب بدین شرح است:
فصل ۱: فکر و ذکر ایرانی: باید ایالات متحده را با ایجاد توازن منطقهای یا بر هم زدن آن به چالش کشید
فصل ۲: آیا چین به دنبال آوردن ایران زیر نفوذ خودش است؟
فصل ۳: نقش روسیه در سیاستهای منطقهای ایران: همپیمان یا رقیب؟
فصل ۴: ایران و قفقاز جنوبی: احتیاط تهران
فصل ۵: دولت و اقلیتها در ایران: مسئله کردها در ایران
فصل ۶: ترکیه و ایران: دو پرچمدار رهبری در دریای توفانی خاورمیانه
فصل ۷: ایران از نگاه اسرائیل: از مسئلهای حاشیهای تا تهدید وجودی
فصل ۸: فرانسه و ایران و گسترش هستهای
فصل ۹: روابط ایران و عربستان سعودی: رقابت ساختاری