معرفی تازه‌های نشر بین‌الملل
اقتصاد در عصر کووید-19
شنبه 19 مهر 1399
اقتصاد در عصر کووید-19
شیوع کرونا در جهان توجه پژوهشگران بسیاری را در حوزه بهداشت و درمان به خود جلب کرده و در یک بازه زمانی کوتاه، منجر به تولید و چاپ آثاری متعددی در این زمینه شده اما در عین حال ابعاد مختلف این همه‌گیری فراتر از حوزه بهداشت و درمان، در حوزه‌های علوم انسانی نیز مورد توجه واقع شده است.

 

عبدالله عابدی‌فر، پژوهشگر سازمان انتشارات جهاد دانشگاهی با این مقدمه می‌نویسد: اقتصاد را می‌توان یکی از حوزه‌های چالش‌برانگیز در زمینه علوم انسانی برشمرد که پژوهشگران زیادی در این عرصه به واکاوی و تحلیل تأثیرپذیری آن از بحران ویروس کووید-19 پرداخته‌اند. کتاب «اقتصاد در عصر کووید-19» یکی از آثاری است که در باب تأثیر این ویروس در عرصه اقتصاد به رشته تحریر درآمده و در سال 2020 توسط انتشارات ام‌آی‌تی منتشر شده است.

جاشوا گانز، استاد مدیریت حوزه استراتژیک و کارآفرینی در این اثر بر این باور است که بحران ویروس کووید-19 یک بحران اقتصادی بسیاری مهم محسوب می‌شود که به دلیل دنیاگیری و همه‌گیری آن در سال 2020 سراسر اقتصاد جهان را درگیر خود کرده است. بازارهای جهانی بورس بدترین سقوط خود را از سال 1987 تاکنون تجربه کرده‌اند. سازمان بین‌المللی کار تخمین زده که بین آوریل و ژوئن سال 2020، معادل 400 میلیون شغل تمام‌وقت در سراسر جهان از دست رفته و درآمد کسب شده کارگران در جهان در 9 ماه اول سال 2020، 10 درصد کاهش یافته است که معادل زیان بیش از 3.5 تریلیون دلار است.

بسیاری از بنگاه‌ها و شرکت‌های بزرگ اقتصادی جهان تقریباً یک‌شبه از چرخه ترقی و پیشرفت بازمانده‌اند. کشورهایی که درگیر ویروس کووید-19 شده‌اند، سعی کرده‌اند که با اقدامات خود، سرعت گسترش این ویروس را کاهش دهند. گرچه این اقدامات باعث نجات جان بسیاری شده اما با این حال همچنین باعث بالا رفتن هزینه‌های شغلی میلیون‌ها نفر شد و بسیاری از شرکت‌ها را که رشد خوبی داشتند، متوقف کرد. شاهد بودیم که برخی از شرکت‌ها و بنگاه‌های اقتصادی به طور موقت از این امر متأثر شده‌اند و البته برخی دیگر برای همیشه نتوانسته‌اند از این تأثیر در امان باشند؛ به‌گونه‌ا‌ی که به ورطه ورشکستی کشانده شده‌اند.

کتاب «اقتصاد در عصر کووید-19» به بررسی این مسأله می‌پردازد که چگونه همه‌گیری و مبارزه با کووید-19 بر همه بخش‌های اقتصاد، از افراد گرفته تا شرکت‌های بزرگ تأثیرگذار بوده است. طبق پژوهش این کتاب، کووید-19 انبوهی از اطلاعات (بسیاری از آنها غلط) و بسیاری از نظرات (بسیاری از آنها بی‌اساس) را به ساحت زبان و اندیشه‌ورزی و گفت‌وگو کشانده است. اکثر ما چنان در بازی زندگی روزمره درگیر شده‌ایم که مسائل گسترده‌تری را در این بازی نمی‌بینیم. در این کتاب، جاشوا گانز از آشفتگی کوتاه‌مدت فکری عقب‌نشینی می‌کند تا نگاه واضح و منظمی به نحوه انتخاب‌های اقتصادی در پاسخ به کووید-19 داشته باشد. وی نشان می‌دهد که مهار ویروس و توقف بحران اقتصادی اولین قدم‌های ضروری در مواجهه با این چالش پیش رو است.

گانز در کتاب «اقتصاد در عصر کووید-19» مراحل اقتصادی را از مهار تا بهبود و تقویت اقتصادی واکاوی می‌کند. او اندیشیدن در قالب «داد و ستدهای» بین سلامت عمومی و سلامت اقتصادی را مطرح می‌کند. به باور او، هنگامی که ویروس مهار می‌شود، ما باید در مسیر نوآوری متمرکز شویم و نهایتاً در صدد آن باشیم که برنامه‌ریزی کنیم چگونه خود را از بیماری‌های همه‌گیر در آینده محافظت کنیم. وی ابزارهای سیاسی را که می‌تواند به بهبود اقتصادی کمک کند و همچنین خسارات اقتصادی را که طی دوره یک بیماری همه‌گیر و بحران اقتصادی ممکن است رخ دهد، به طور کامل تشریح و بررسی می‌کند. «اقتصاد در عصر کووید-19» کتابی است که می‌تواند برای همه علاقه‌مندان حوزه اقتصاد که در قبال پیامدهای طولانی‌مدت بحران فعلی دغدغه دارند، مورد توجه، مطالعه و بررسی قرار گیرد.


تمامی حقوق این سایت برای سازمان ترویج مطالعه و نشر جهاد دانشگاهی محفوظ است. نقل مطالب با ذکر منبع بلامانع است.
Copyright ©2025 Iranian Students Booking Agency. All rights reserved