عبدالله عابدیفر، پژوهشگر سازمان انتشارات جهاد دانشگاهی در معرفی این کتاب آورده است: سياستگذاری عمومي اساساً یک فعالیت سیاسی به شمار میرود اما از شاخههایی چون جامعهشناسی، اقتصاد، فرهنگ و حوزه سلامت نیز تأثیر میپذیرد. این اصطلاح آنگونه که به ذهن متبادر میشود، بدیهی و روشن نیست و چالشهای گوناگونی در مورد تعریف و چگونگی آن در میان صاحبنظران وجود دارد. شاید به بیانی کلی بتوان آن را انتخاب و اختیار عقلانی حکومتها در انجامدادن یا ندادن هر امری تعریف کرد.
امروزه با رشد روزافزون فناوریهای نرم، بحث سیاستگذاری عمومی در حوزه دیجیتال نیز مطرح شده است. عصر دیجیتال دورهای است که اشخاص میتوانند اطلاعات را آزادانه به یکدیگر منتقل کنند و دسترسی سریع به منابع و دادههای علمی داشته باشند. این قابلیت عصر دیجیتال سبب شده است که سیاستگذاری عمومی در این دوره دچار تحولات بنیادینی شود. سیاستگذاران عمومی در دوران ما ممکن است با چالشهای زیادی مواجهه شوند و نتوانند چشماندازهای پیش روی خود را به درستی تحقق بخشند و تحلیل مبتنی بر واقعیت از آنها داشته باشند.
وقوع بیماری همهگیر کووید-19 تأثیرات شگرفی بر حوزه سیاستگذاری عمومی گذاشته است و محکی جدی برای صاحبنظران این حوزه به شمار میرود. از زمان پیدایش کرونا، کتابها و آثار گوناگونی در این زمینه به رشته تحریر درآمده است و از زوایای گوناگونی به آن پرداخته شده است. یکی از کتابهایی که به صورتی بسیار دقیق و موشکافانه در راستای واکاوی این چالش در حوزه سیاستگذاری عمومی در عصر دیجیتال به نگارش درآمده، «کووید-19 و سیاستگذاری عمومی در عصر دیجیتال» به قلم آندره مونتی و ریموند وکس است که انتشارات راتلج در سال 2020 آن را روانه بازار کتاب کرده است.
این اثر واکنش دولت ها و جوامع نسبت به بیماری همهگیر کووید 19 و پیامدهای طولانیمدت آن در سیاستگذاری عمومی و حاکمیت قانون را در سطح جهانی مطمح نظر قرار می دهد. دغدغه اصلی اثر، این است که نشان دهد تا چه اندازه میتوان از روشهای موجود برای حفاظت از امنیت عمومی و امنیت ملی در شرایط بحرانی استفاده کرد و چگونه این ایده ها در عصر دیجیتال با توجه به شرایط بحران جهانی دچار تغییر و تحول شده اند.
مونتی و وکس در پی این هستند که کاوشی در باب سیاست های عمومی، حقوق فردی و فناوری انجام دهند و توجه ویژهای به نقش علم در تعیین گزینش سیاسی داشته باشند. این اثر سعی میکند درک ما را از مطالعات امنیتی در مقیاس جهانی که ناشی از رفتار ضد اجتماعی نظیر خرید مبتنی بر وحشت و ذخیره مواد غذایی و اسلحه (در ایالات متحده) و... است، مورد ارزیابی قرار دهد. کتاب حاضر در پی این است که نقش اخبار جعلی و رسانههای اجتماعی را که در وضعیت بحرانی ممکن است سیاستگذاری عمومی را خدشهدار کنند، به تصویر بکشد.
گفتنی است، این اثر با عنوان اصلی «COVID-19 and Public Policy in the Digital Age» در 140 صفحه چاپ و طی ماههای گذشته راهی بازار نشر شده است. معرفی این کتاب در قالب طرح «تازههای نشر بینالملل» صورت میگیرد که به همت سازمان انتشارات جهاددانشگاهی و با هدف شناسایی و معرفی کتابهای جدید ناشران بینالمللی با محوریت علوم انسانی اجرا میشود.