به گزارش روابط عمومی سازمان انتشارات جهاددانشگاهی، مرحله نیمهنهایی چهارمین دوره مسابقات پایاننامه 3 دقیقهای، در چهار گروه برگزار شد و ۳۳ شرکتکننده ضمن ارائه پایاننامه خود، مورد ارزیابی قرار گرفتند.
در این مرحله که با توجه به ملاحظات بهداشتی مربوط به شیوع کرونا به صورت غیرحضوری برگزار شد، ویدئوهای ارسالی شرکتکنندگان راهیافته به مرحله نیمهنهایی در سالن شهید صبوری ساختمان معاونت فرهنگی جهاددانشگاهی و در حضور داوران ارائه شد و مورد ارزیابی قرار گرفت. شرکتکنندگان در این مرحله در قالب چهار گروه با یکدیگر به رقابت پرداختند و در هر گروه، یک نفر که بالاترین امتیاز را کسب کرد، راهی مرحله فینال شد. همچنین نفرات دوم هر گروه نیز راهی مرحله رأیگیری مردمی خواهند شد که از میان آنها، یک شرکتکننده به جمع فینالیستها خواهد پیوست. رأیگیری مردمی پس از مشخص شدن برگزیدگان و از طریق صفحه اینستاگرام سازمان انتشارات جهاددانشگاهی انجام خواهد شد که جزئیات آن متعاقباً اعلام میشود.
بر اساس این گزارش، پس از ارائه نفرات هر یک از گروهها، طبق ارزیابی و اعلام نظر هیات داوران؛ زینب رفیعی، فرزانه غریبی، محمد زارع، سبحان ملک محمدی، به عنوان نفرات برگزیده، به مرحله نهایی راه پیدا کردند و فلورا فرخی، سیده شکوفه موسوی، محمد سرایی، بهزاد رئیسی به عنوان نفرات دوم گروه های خود، وارد مرحله رأی گیری مردمی شدند و ار این جمع یک نفر نیز با رأی مردمی راهی مرحله فینال خواهد شد.
همچنین در این مراسم ضمن قدردانی از واحدهای مجری مرحله مقدماتی این مسابقات در استانها، از محمدرضا دهقانی، معاونت فرهنگی جهاددانشگاهی یزد، محمدی، سازمان جهاددانشگاهی خواجه نصیر، حسین پور، معاونت فرهنگی جهاددانشگاهی چهارمحال و بختیاری، تقدیر شد.
یادآور میشود، این مسابقات با هدف تشویق و کمک به تقویت و پرورش مهارتهای ارتباطی، ایدهپردازی، فن بیان و خلاقیتهای دانشجویی، کمک به تکمیل چرخه تولید علم و فناوری و تبدیل آن به محصول و ثروت و برقراری ارتباط بین دانشگاه و صاحبان صنایع و سرمایهگذاری و بازاریابی ایدههای دانشجویی طی چهار دوره و به همت سازمان انتشارات جهاددانشگاهی برگزار شده است.
مرحله مقدماتی این دوره از مسابقات در ۱۹ واحد جهاددانشگاهی از جمله آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، اصفهان، البرز، امیرکبیر، تهران، چهارمحال و بختیاری، خواجه نصیرالدین طوسی، خوزستان، زنجان، صنعتی اصفهان، علامه طباطبایی، علم و صنعت، قزوین، کردستان، استان مرکزی، همدان، الزهرا(س) و یزد برگزار شد که ۳۳ نفر به مرحله نیمهنهایی راه پیدا کردند و این مرحله امروز و با توجه به شرایط ناشی از شیوع کرونا، به صورت غیرحضوری برگزار شد. همچنین مقرر شد
مسابقات پایان نامه سه دقیقه ای از بلوغ طرح پایان نامه های برتر دانشجویی شکل گرفته است
در پایان و پس از برگزاری مرحله نیمهنهایی مسابقات پایان نامه سه دقیقه ای و مشخص شدن فینالیستها، علیزاده ضمن تقدیر از دست اندرکاران و برگزار کنندگان این مسابقات گفت: در پی آسیب شناسی پایاننامهها نیستیم، اما اگر میگوییم که محتوا و موضوع برخی از پایان نامهها مورد قبول نیست، بخشی از موضوع به استاد، دانشگاه و دانشجو بازمیگردد.
معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی افزود: مسابقات پایان نامه سه دقیقهای از بلوغ طرح پایان نامههای برتر دانشجویی شکل گرفته و در مدت کوتاه توانسته به جایگاه خوبی دست پیدا کند.
علیزاده خاطر نشان کرد: مهمترین موضوع در برگزاری این مسابقات این است که دانشجو به عنوان اولین نفر متوجه میشود کاری که تولید کرده است، اساسا مفید بوده یا خیر.
معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی با اشاره به موضوع برگزاری رقابت مشابه از سوی صندوق حمایت از پژوهشگران گفت: نگران تقلید از برنامه های جهاددانشگاهی نیستیم، چراکه جهاد دانشگاهی از ظرفیت بالایی برخوردار بوده و قادر به تعریف فعالیتهای جدید و مورد نیاز است، اما اخلاق در هر رشتهای باید رعایت شده و اصول نادیده گرفته نشوند. کار دانشجویی با پول و تبلیغ زیاد انجام نمیشود و وابسته به حضور مؤثر دانشجویان است.
عدم رعایت حقوق مالکیت معنوی از سوی صندوق حمایت از پژوهشگران
حامد علی اکبرزاده، رییس سازمان انتشارات جهاد دانشگاهی در این مراسم گفت: در مجموع ۴۸۰ نفر از ۱۳ استان و دانشگاههای مختلف کشور در این دوره مسابقات شرکت داشتند. به دلیل شرایط کرونا در کشور، مرحله نیمه نهایی به صورت مجازی برگزار شده و ویدئوهای سه دقیقهای شرکت کنندگان مورد ارزیابی قرار گرفتند.
وی خاطر نشان کرد: برنامه اختتامیه و مرحله نهایی همزمان با جشنواره پایان نامه سال دانشجویی در صورت مهیا بودن شرایط به شکل حضوری برگزار خواهد شد.
رییس سازمان انتشارات جهاد دانشگاهی با اشاره به سابقه برگزاری این مسابقات گفت: از سال ۹۵ مسابقات پایان نامه سه دقیقه ای را آغاز کرده و در این زمینه پیشرو محسوب می شویم. اما متاسفانه اواخر سال گذشته با فراخوانی از سوی صندوق حمایت از پژوهشگران کشور مواجه شدیم که بدون رعایت حقوق مالکیت معنوی، فراخوانی تحت عنوان نخستین دوره دفاع سه دقیقه ای پایان نامه را با رقمهای جایزه بالا و تبلیغات فراوان منتشر شد.
علی اکبرزاده افزود: با این اقدام، کار از حالت دانشجویی خارج شده است، اما هیچ عکس العملی به اعتراضات ما نشان داده نشد. توصیه و رفتار عاقلانه این است که آنها نیز در کنار جهاد دانشگاهی قرار گرفته و از تجربیات یک تیم حرفهای با سابقه برگزاری ۴ دوره این مسابقات استفاده کنند.