به گزارش روابط عمومی سازمان انتشارات جهاد دانشگاهی، این کتاب پیامدهای سیاسی و اقتصادی حاکمیت پوپولیستی را با استفاده از اطلاعات مرتبط با زمامداران پوپولیست و پیوند دادن آن با دادههای تاریخی در اقتصاد کلان و دموکراسی به بحث میگذارد. فصلهای این کتاب بر اساس جدیدترین مباحث علوم سیاسی، اقتصادی و سایر پژوهشهای علوم اجتماعی و همچنین دادههای تاریخی برای توضیح علل و پیامدهای طولانیمدت پوپولیسم تهیه شده است. پوپولیسم زمانی ظهور و بروز پیدا میکند که صاحبان نفوذ در سیاست از تعارضات هویتی پنهان برای دستیابی به اهداف سیاسی سوءاستفاده کنند.
«درآمدی بر اقتصاد سیاسی پوپولیسم» شواهدی از تفاوت قابل توجه در روشها و سیاستهای مالی و پولی در آمریکای لاتین، اروپا و سازمان همکاری و توسعه اقتصادی (OECD) ارائه میدهد. این کتاب با پیشنهاد راهکارهایی برای ایجاد اجماع در قرن بیستویکم و جلوگیری از تکرار اشتباهاتی که منجر به جنگ و تجارب اقتصادی ناموفق در قرن بیستم شده، به پایان میرسد.
«درآمدی بر اقتصاد سیاسی پوپولیسم» نوشته «پتار استانکوف»، استاد اقتصاد دانشگاه لندن و همچنین استاد برجسته اقتصاد ملی و جهانی دانشگاه صوفیه بلغارستان به یکی از اساسیترین مباحث روز علوم سیاسی میپردازد و نقش قابل توجهی در مطالعات پوپولیسم دارد که برای دانشجویان و دانشپژوهان علوم انسانی و اجتماعی از جمله اقتصاد، علوم سیاسی و جامعهشناسی مناسب و قابل توجه است.
این کتاب در پنج فصل تدوین شده است. در فصل نخست به «آنچه درباره پوپولیسم میدانیم»، اشاره شده است. فصل دوم این کتاب با عنوان «نظریه چرخههای پوپولیسم» در چند محور شامل هویت، اقتصاد و برابری به این پدیده پرداخته و فصل سوم نیز تاریخچهای از چرخههای پوپولیسم در اختیار خواننده قرار میدهد. همچنین مروری بر پیامدهای سیاسی و اقتصادی عوامگرایی، محتوای فصل چهارم این کتاب را به خود اختصاص داده است و در فصل پنجم و پایانی این کتاب نیز نگارنده به این پرسش اساسی پاسخ داده که «چه کاری میتوانیم درباره پوپولیسم انجام دهیم؟».
«ایوان کراستف» از مرکز استراتژیهای لیبرال در صوفیه بلغارستان که در موسسه علوم انسانی در وین نیز فعال است، درباره این کتاب می نویسد: «پوپولیسم اکنون یکی از مباحث کلیدی در علوم سیاسی است. مطالعه ظهور مجدد جدیدترین احزاب و رهبران پوپولیست، توجه محققان جوان و مستعد را به خود جلب کرده است. پتار استانکوف در کتاب برجسته و پژوهشمحور خود، نظریهای اصیل درباره چرخههای پوپولیستی ارائه میدهد که بر هویت، اقتصاد و برابری اجتماعی تمرکز دارد. علاوه بر این، نویسنده توضیحات تجربی این چرخهها و نگرشهای ارزشمندی درباره پیامدهای حکومت پوپولیستی را نیز ارائه میدهد».
«مایکل کاون»، استاد اقتصاد دانشگاه سانتا کلارای کالیفرنیا، این کتاب را اثری توصیف میکند که تفسیری روشن و مختصر از چگونگی و چرایی ظهور رهبران و احزاب پوپولیست در دهههای اخیر در بسیاری از جوامع ارائه میدهد و به پیامدهای شکلگیری پوپولیسم و توصیف سیاستها و نتایجی حاصل از دنبالهروی از تمایلات پوپولیستی پرداخته است.
«کریستوبال رِویرا کالتواسر»، استاد دانشکده علوم سیاسی دانشگاه سانتیگوی شیلی نیز در توضیحی کوتاه درباره این کتاب مینویسد: «با وجود افزایش علاقه آکادمیک به مبحث پوپولیسم، پژوهش چندانی درباره رابطه آن با اقتصاد صورت نگرفته است. این کتاب با ارائه یک تحلیل دقیق از پیامدهای اقتصادی پوپولیسم و همچنین یک نظریه بدیع در مورد چرخههای پوپولیسم، به این خلاء تحقیقاتی پرداخته است. خواندن این کتاب برای همه کسانی که میخواهند به درک مناسبی از زیربنای اقتصادی پوپولیسم دست یابند، ضروری است».
این اثر با عنوان اصلی «The Political Economy and Populism, An Introduction» در 95 صفحه توسط انتشارات راتلج چاپ و در سال 2021 راهی بازار نشر شده است. معرفی این کتاب در قالب طرح «تازههای نشر بینالملل» صورت می گیرد که به همت سازمان انتشارات جهاد دانشگاهی و با هدف شناسایی و معرفی کتابهای جدید ناشران بینالمللی با محوریت علوم انسانی اجرا میشود.