به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی، دکتر حامد علی اکبرزاده رییس نخستین کنفرانس بین المللی پژوهش های نشر با اشاره به اینکه هدف اصلی از برگزاری این کنفرانس ایجاد بستری برای بحث و تبادل نظر پژوهشگران و صاحب نظران در زمینه فرصت ها و چالش های پیش روی صنعت نشر، کتاب و کتابخوانی است، اظهار داشت: در این رویداد علمی و فرهنگی 151 نفر از پژوهشگران، صاحب نظران و اعضای هیات علمی دانشگاه های داخلی و خارجی مشارکت داشتند که از این میان 62 چکیده مقاله به عنوان مقالات برگزیده پذیرفته شدند.
وی با اشاره به مشارکت پژوهشگرانی از 11 کشور دنیا در این کنفرانس افزود: پژوهشگرانی از کشورهای آمریکا، چین، روسیه، سوئیس، صربستان، پاکستان، فرانسه، استرالیا، نیجریه، دانمارک و ایران آثار خود را به دبیرخانه کنفرانس ارسال کردند که از این میان 21 اثر برای سخنرانی در قالب پنل های مختلف و 41 اثر برای سخنرانی فردی در این کنفرانس پذیرفته شدند.
رییس سازمان انتشارات خاطرنشان ساخت: در روز 28 اردیبهشت 5 پنل علمی برگزار می شودکه 3 پنل به زبان فارسی و 2 پنل به زبان انگلیسی خواهد بود.
علی اکبرزاده گفت: یکی از مسائل فرهنگی که در حوزه نشر و کتاب اهمیت فراوانی دارد مسأله ترجمه و آثار و پیامدهای فرهنگی آن است که باید ابعاد مختلف علمی و فرهنگی آن توسط صاحب نظران مورد بررسی قرار گیرد و به همین دلیل دبیرخانه کنفرانس « ترجمه و توسعه فرهنگی» را به عنوان موضوع ویژۀ این دوره انتخاب کرد.
وی ادامه داد: ترجمه آثار دیگر زبان ها به فارسی علاوه بر فرصت ها و ظرفیت هایی که ایجاد می کند ممکن است چالش ها و پیامدهای فرهنگی نامطلوبی نیز داشته باشد و به همین دلیل پرداختن به این مسأله یک ضرورت محسوب می شود.
رییس این کنفرانس گفت: این رویداد به دلیل رعایت پروتکل های بهداشتی به صورت مجازی برگزار می شود و از طریق سایت جهاددانشگاهی به نشانی www.acecr.ac.irو سایتهای http://roytab.ir ، http://isba.ir به صورت زنده پخش خواهد شد. البته ارایه کنندگان مقالات به صورت محدود در محل برگزاری کنفرانس یعنی دفتر مرکزی جهاددانشگاهی حضور خواهند داشت.
وی در پایان گفت: در مراسم افتتاحیه این کنفرانس که در دفتر مرکزی جهاددانشگاهی برگزار میشود، جمعی از شخصیت های علمی و فرهنگی کشور سخنرانی خواهند داشت.