در کتاب« راهنمای جامع زراعت ذرت»، تبیین اصول زراعت ذرت به صورت گام به گام و مرحله به مرحله براساس مراحل رشدی گیاه و تقویم زراعی ذرت در قالب دستورالعمل مدون و كاربردي در زمينه كاشت، داشت، برداشت و انبارداری ذرت(انتخاب زمين، انتخاب رقم مناسب منطقه، تراكم بوته مطلوب، تاريخ كاشت، تغذيه گياه، آبیاری، آفات و بيماري هـاي مهم ذرت) براي اسـتفاده مروجين، كارشناسـان و كـشاورزان ذرت كار كشور صورت گرفته است.
در نگارش اين کتاب، که اطلاعات در تلفيق با تجربيـات بـه دست آمده و از سالها تحقيق در زمينه ذرت، به اضافه تجربيات و اطلاعـات موجـود پیرامون ذرت در سطح بين المللي توسط محققان ساير كشورها حاصل شده است، كوشش شده مطالب از سادگي لازم برخوردار باشـد.
مراحل نموی ذرت، کشت ذرت، خاک مناسب، انتخاب رقم، تناوب زراعی، دفع علفهای هرز، تغذیهغذایی گیاه ذرت، مدیریت آفات ذرت، علایم و نشانههای برخی از مشکلات در مزرعه، تهیه بستر مناسب بذر، مراقبتهای زراعی ذرت، قسمت های مهم این کتاب را شامل می شود.
پیشگفتار 7
فصل سوم: مراقبتهای زراعی ذرت... 45
3-1-1- روش مکانیکی مبارزه با علفهای هرز 46
3-1-2- روش شيميايي مبارزه با علفهای هرز 54
3-1-3- مبارزه تلفيقي با علفهاي هرز ذرت.. 56
3-3- تغذیهی غذایی گیاه ذرت.. 62
3-3-4- عناصر غذایی کم مصرف.. 67
3-3-5- مصرف متعادل عناصر غذایی.. 68
3-4-1- کرم طوقه بر یا آگروتیس.... 72
3-4-2- کرم ساقه خوار اروپایی ذرت.. 74
3-4-5- کنه تارتن دو نقطه ای.. 80
3-5-2- پوسيدگي فوزاريومي بلال.. 84
3-5-3- ویروس کوتولگی زبر ذرت.. 85
3-6- تنظیم یا كاليبراسيون سمپاشها 89
3-6-1- كاليبراسيون سمپاشهاي پشتي.. 90
3-6-2- كاليبراسيون سمپاشهاي تراكتوري.. 91
3-7- برداشت مزرعهی ذرت دانهاي.. 92
3-8- خشك كردن ذرت دانهاي.. 92
دسته بندی موضوعی | موضوع فرعی |
كشاورزي و منابع طبیعی |
کشاورزی
کشاورزی |