استفاده از ذرت و محصولات جانبی آن در تغذیه حیوانات مزرعه ای .
نویسنده:
مهدی گنج خانلو-آرش سلطانی- حسین ذکریاپوربهنمیری- بهاره برهانی- مهدی جعفری اصل
مترجم:
-
سال نشر:
1404
صفحه:
350
نوبت چاپ:
1

 مقدمه ناشر 5

پیش‎گفتار 7

فصل اول: دانه ذرت 19

دانه ذرت 19

فرآوری ذرت 26

آثار محیطی کشت ذرت 27

ویژگی‎های تغذیه ای ذرت 27

فرآوری ذرت برای‎ افزایش ارزش تغذیه ‎ای 28

محتوای آمیلوز در نشاسته ذرت 36

نشاسته مقاوم 38

بهینه کردن شرایط فرآوری 38

دانه ذرت غلتک‎ زده شده و دانه ذرت کامل 38

ذرت با رطوبت بالا 40

ذرت فلیکه شده با بخار 42

اجزای محدودکننده هضم در دانه غلات 45

پوشش دانه 46

اندازه جوانه 49

آندوسپرم شاخی 50

سختی آندوسپرم 51

محدودیت‎ های احتمالی در مصرف ذرت 53

اسیدوز 53

مایکوتوکسین ها 53

افلاتوکسین ها 53

وومیتوکسین (دئوکسی‎نیوالنول؛ Deoxynivalenol) 54

زیرالنون 55

اکراتوکسین 55

فومونیزین ها 55

اشریشیاکولای مقاوم به اسید 55

واریته‎ های GMO 56

مصرف دانه ذرت در نشخوارکنندگان 56

مصرف دانه ذرت در طیور 57

مصرف دانه ذرت در خرگوش ها 57

مصرف دانه ذرت در ماهی 58

آسیاب مرطوب ذرت 58

ذرت شکسته 63

منابع 84

فصل دوم: کنجاله گلوتن ذرت 89

کنجاله گلوتن ذرت 89

ویژگی‎های تغذیه ای 90

محدودیت های احتمالی کنجاله گلوتن ذرت 91

آلودگی به مایکوتوکسین 91

استفاده از کنجاله گلوتن ذرت در نشخوارکنندگان 91

قابلیت هضم و محتوای انرژی 92

ارزش پروتئین کنجاله گلوتن ذرت 92

کنجاله گلوتن ذرت در جیره گاوهای شیری 93

کنجاله گلوتن ذرت در جیره گاوهای در حال رشد 93

کنجاله گلوتن ذرت در جیره گوسفند 94

کنجاله گلوتن ذرت در جیره بزها 94

کنجاله گلوتن ذرت در جیره طیور 94

کنجاله گلوتن ذرت در جیره خرگوش ها 95

کنجاله گلوتن ذرت در جیره ماهی 96

قزل‎آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) 96

سالمون آتلانتیک (Salmo salar) 97

تیلاپیای نیل (Oreochromis niloticus) 97

کنجاله گلوتن ذرت در جیره سخت‎پوستان 98

میگوی سفید اقیانوس آرام (Litopenaeus vannamei) 98

پپتیدهای ذرت 98

آثار پپتیدهای ذرت بر کاهش سطح الکل خون 99

آثار ضد فشار خون پپتیدهای ذرت 100

آثار ضد سرطانی پپتیدهای ذرت 101

آثار آنتی‎اکسیدانی پپتیدهای ذرت 101

زیگزانتین 102

آثار پپتیدهای پروتئین ذرت در تغذیه دام 104

منابع 109

فصل سوم:  خوراک گلوتن ذرت 117

خوراک گلوتن ذرت 117

محدودیت‎های احتمالی 120

خوراک گلوتن ذرت در نشخوارکنندگان 120

ارزش تغذیه‎ای 120

ارزش انرژی 120

ارزش پروتئین 121

قابلیت دسترسی فسفر 122

خوش‎خوراکی و رفتار مصرف خوراک 122

مصرف خوراک گلوتن ذرت در گاوهای شیری 122

مصرف خوراک گلوتن ذرت در گاوهای خشک 124

خوراک گلوتن ذرت مرطوب 124

خوراک گلوتن ذرت خشک 126

فیبر ذرت اصلاح‎شده 126

مصرف خوراک گلوتن ذرت در گوسفند 126

مصرف خوراک گلوتن ذرت در بزها 127

مصرف خوراک گلوتن ذرت در طیور 127

مصرف خوراک گلوتن ذرت در خرگوش‎ها 127

مصرف خوراک گلوتن ذرت در ماهی 128

تیلاپیا 128

گربه ماهی 128

قزل‎آلای رنگین کمان 129

منابع 135

فصل چهارم: جوانه ذرت و کنجاله جوانه ذرت 141

کنجاله جوانه ذرت 141

فرآیند تولید کنجاله جوانه ذرت 144

ویژگی های تغذیه ای کنجاله جوانه ذرت 145

جوانه ذرت 146

محدودیت های احتمالی 147

فسادپذیری 147

اسید‎فایتیک 147

مصرف جوانه و کنجاله جوانه ذرت در نشخوارکنندگان 148

گاو شیری 148

گاوهای در حال رشد و گوسفند 149

استفاده از جوانه ذرت در جیره گاوهای شیری 152

استفاده از جوانه ذرت در جیره گاوهای در حال رشد و گوسفند 153

استفاده از کنجاله جوانه ذرت در جیره طیور 154

جوجه گوشتی 154

مرغ ‎های تخم‎گذار 155

استفاده از جوانه ذرت در جیره طیور 156

استفاده از کنجاله جوانه ذرت در جیره خرگوش ها 156

استفاده از کنجاله جوانه ذرت در جیره ماهی 157

گربه ‎ماهی چنل (Ictalurus punctatus) 157

تیلاپیای نیل (Oreochromis niloticus) 157

منابع 172

فصل پنجم: سبوس ذرت 179

سبوس ذرت 179

ویژگی های تغذیه‎ای 182

محدودیت‎ های احتمالی 183

مصرف سبوس ذرت در نشخوارکنندگان 183

قابلیت هضم و محتوای انرژی 184

ارزش پروتئین 184

مصرف سبوس ذرت در گاوهای شیری 185

مصرف سبوس ذرت در گاو گوشتی 186

مصرف سبوس ذرت در گوسفند و بز 187

مصرف سبوس ذرت در طیور 187

جوجه های گوشتی 188

مرغ‎های تخم‎گذار 189

مصرف سبوس ذرت در خرگوش ها ‎   189

مصرف سبوس ذرت در ماهی 190

تیلاپیای نیل و تیلاپیای سینه قرمز 190

گربه ‎ماهی چنل 191

منابع 197

فصل ششم: خیساب ذرت 205

خیساب ذرت (Corn steep liqour) 205

خیساب ذرت در تغذیه نشخوارکنندگان 207

خیساب ذرت به عنوان بهبوددهنده قابلیت هضم 209

خیساب ذرت در تغذیه گاوهای شیری 210

خیساب ذرت در تغذیه ماهی 211

خیساب ذرت به عنوان چسباننده پلت 212

خیساب ذرت در تغذیه طیور 212

استفاده از اسیدهای آلی در تغذیه طیور 214

اسیدهای آلی و جلوگیری از فساد خوراک 214

اسیدهای آلی و هضم و جذب مواد خوراکی 214

اسیدهای آلی و هضم پروتئین 215

اثر اسیدهای آلی بر جذب مواد معدنی 216

اثر اسیدهای آلی بر متابولیسم 216

آثار محرک رشد اسیدهای آلی 217

اثر اسیدهای آلی بر مرفولوژی روده 217

اسیدهای آلی و ویژگی ضد میکروبی 218

اسیدی های آلی به‎عنوان منبع انرژی در روده 222

فرم اسید یا نمک اسیدهای آلی 222

منابع 227

فصل هفتم: دانه تقطیری ذرت 231

دانه تقطیری ذرت 231

پراکنش تولید دانه های تقطیری 234

فرآیند تولید اتانول (آسیاب خشک) 234

دانه های  تقطیری با پروتئین بالا 235

DDGS با چربی پایین 235

کارخانه تقطیر ویسکی 236

آثار زیست‎محیطی 237

هزینه انرژی 237

محصولات جانبی ذرت دستکاری شده از لحاظ ژنتیکی 237

ویژگی های تغذیه ‎ای 238

پروتئین و اسیدهای آمینه در محصولات جانبی تقطیری 239

چربی ها در محصولات جانبی تقطیری 240

فیبر در محصولات جانبی تقطیری 241

دانه های تقطیری با و بدون محلول ‎ها 241

محدودیت ‎های احتمالی 241

مسمومیت با گوگرد 241

مایکوتوکسین‎ها 242

مس 242

مصرف داه های تقطیری در نشخوارکنندگان 243

قابلیت هضم و محتوای انرژی 243

ارزش پروتئین و فسفر 244

مقایسه با دیگر اجزاء کنسانتره 244

مصرف محصولات جانبی تقطیری در گاو شیری 245

مصرف محصولات جانبی تقطیری در گاوهای گوشتی 246

مصرف محصولات جانبی تقطیری در بز و گوسفند 247

مصرف محصولات جانبی تقطیری در طیور 248

جوجه های گوشتی 248

مرغ های تخم‎گذار 249

بوقلمون 250

اردک‎ها 250

مصرف محصولات جانبی تقطیری در خرگوش ‎ها 250

مصرف محصولات جانبی تقطیری در ماهی 251

منابع 265

فصل هشتم: کاه ذرت 275

کاه ذرت 275

فرآوری کاه ذرت 277

مدیریت علوفه، تولید 277

برداشت 278

ذخیره سازی 279

سیلوسازی 280

آثار زیست محیطی 281

ویژگی های تغذیه ای کاه ذرت 281

محدودیت های کاه ذرت 282

مصرف کاه ذرت در نشخوارکنندگان 282

خوش‎خوراکی کاه ذرت 283

قابلیت هضم کاه ذرت 284

چرا روی کاه ذرت 285

برش دادن و حمل کاه ذرت 288

مصرف کاه ذرت در گاو گوشتی 288

مصرف کاه ذرت در گاوهای شیری 289

مصرف کاه ذرت در گوسفند 290

سیلاژ کاه ذرت 291

مصرف کاه ذرت در گاوهای گوشتی 293

مصرف کاه ذرت در گوسفند 293

کاه ذرت سبز 293

مصرف کاه ذرت در خرگوش‎ ها 294

منابع 300

فصل نهم: گرز ذرت 307

گرز ذرت 307

مدیریت علوفه، برداشت 309

سیلوسازی 309

ویژگی های تغذیه ‎ای گرز ذرت 309

محدودیت‎های احتمالی 310

مصرف گرز ذرت در نشخوارکنندگان 310

ارزش انرژی و قابلیت تجزیه‎پذیری 312

مصرف گرز ذرت در گاوهای شیری 312

مصرف گرز ذرت در گاوهای در حال رشد 313

مصرف گرز ذرت در گوسفند 314

مصرف گرز ذرت در طیور 314

مصرف گرز ذرت در غازها 315

مصرف گرز ذرت در خرگوش ها 315

مصرف گرز ذرت در اسب و الاق 316

منابع 325

فصل دهم: چوب بلال 329

چوب بلال 329

ویژگی‎های تغذیه ‎ای 330

مصرف چوب بلال در نشخوارکنندگان 331

خوش‎خوراکی 331

قابلیت هضم و تجزیه پذیری 331

چوب بلال در جیره‎های مکمل شده 332

مصرف چوب بلال در گاوهای شیری 332

مصرف چوب بلال در گاوهای در حال رشد 333

مصرف چوب بلال در گوسفند 333

مصرف چوب بلال در بزها 334

چوب بلال تیمار‎شده با مواد شیمیایی 334

مصرف چوب بلال تیمار‎شده در گاوهای شیری 334

مصرف چوب بلال تیمار‎شده در گاوهای در حال رشد 335

مصرف چوب بلال تیمار‎شده در گاومیش مردابی 335

مصرف چوب بلال تیمار‎شده در گوسفند 335

مصرف چوب بلال تیمار‎شده در طیور 337

مصرف چوب بلال تیمار‎شده در خرگوش ها 337

مصرف چوب بلال تیمار‎شده در ماهی 338

منابع 341

 

دسته بندی موضوعی موضوع فرعی
كشاورزي و منابع طبیعی علوم دامی

تمامی حقوق این سایت برای سازمان ترویج مطالعه و نشر جهاد دانشگاهی محفوظ است. نقل مطالب با ذکر منبع بلامانع است.
Copyright ©2025 Iranian Students Booking Agency. All rights reserved