کتاب راهنمای تغذیهای جامع و معتبر که توسط سازمان فدیاف، یکی از نهادهای متخصص در حوزه تغذیه حیوانات خانگی در اروپا منتشر شده را ترجمه کردیم؛ هدف از ترجمه این اثر، فراهم آوردن منبعی قابل اعتماد و کاربردی برای دامپزشکان، صاحبان حیوانات و علاقهمندان به تغذیه سالم و اصولی برای سگها و گربهها است.
سازمان فدیاف، با تمرکز بر توسعه استانداردهای تغذیه و پژوهشهای علمی در این حوزه، تلاش کرده است تا راهکاری علمی و عملی ارائه دهد که سلامتی و رفاه حیوانات را تضمین کند. این راهنما بر پایه تحقیقات معتبر و تجربیات کارشناسان این حوزه تدوین شده است و به همین دلیل، ترجمه آن میتواند پلی باشد میان دانش روز و کاربرد عملی در منزل، کلینیکها و مراکز نگهداری حیوانات.
سخن مترجمین 13
پیشگفتار 15
تشکر و قدردانی 17
1. واژه نامه 19
2. مقدمه 23
2-1 اهداف 23
2-2 دامنه اقدامات 24
3. غذای کامل حیوانات خانگی 27
3-1 راهنما 27
3-1-1 حداقل سطح مواد مغذی توصیه شده در مواد مغذی 28
3-1-2 محتوای انرژی موجود در غذا 28
3-1-3 حداکثر سطوح مواد مغذی در غذای کامل 29
3-1-4 اعتبارسنجی محصول 29
3-1-5 تکرار روند تجزیه و تحلیل 30
3-1-6 دستورالعملهای استفاده و تغذیه 31
3-2 جدول مواد مغذی مورد استفاده در غذای کامل 31
3-2-1 نحوه خواندن جداول 31
3-2-2. سطوح مواد مغذی توصیه شده برای سگ ها 34
3-2-3 سطح مواد مغذی توصیه شده برای گربه ها 40
پاورقی 46
3-3 جدول توصیه های مواد مغذی موجود در غذای کامل: 48
3-3-1 توصیه های مواد مغذی مورد استفاده در غذای کامل سگ ها 48
عمومی 48
پروتئین 48
مواد معدنی 52
ویتامینها 56
3-3-2 توصیه های مواد مغذی برای خوراک کامل 58
چربی 61
اسیدهای چرب امگا 3 و امگا 6 61
مواد معدنی 62
عناصر کمیاب ( مواد معدنی کم نیاز) 63
ویتامینها 64
4. غذای مکمل حیوانات خانگی 67
4-1 مقادیر مجاز توصیه شده 68
4-2 روش هایی براساس اعتبار سنجی 68
4-3 تجزیه و تحلیل مجدد 68
5. روش های تحلیلی 69
6. دستورالعمل های آزمونهای تغذیه ای 73
6-1 روش های مبتنی بر علامت گذاری 73
6-1-1 مقدمه 73
6-1-2 پروتکل 74
6-1-2-1 حیوانات 74
6-1-2-2 روشهای تغذیه 74
6-1-2-3 غذا 74
6-1-2-4 میزان مجاز غذا 74
6-1-2-5 زمان های تغذیه 75
6-1-2-6 خاتمه آزمایش قبل آزمایش 75
6-1-2-7 جمع آوری 75
6-1-2-8 تهیه نمونه 76
6-1-2-9 تعیین تحلیلی 76
6-1-2-10 محاسبه انرژی قابل هضم و مواد مغذی قابل هضم 77
6-1-2-11 محاسبه انرژی قابل متابولیزه 78
6-2 روش جمعآوری کمّی 78
6-2-1مقدمه 78
6-2-2- پروتکل 78
6-2-2-1 حیوانات 78
6-2-2-2 روش های تغذیه 78
6-2-2-3 غذا 79
6-2-2-4 میزان مجاز غذا 79
6-2-2-5 زمان های تغذیه 79
6-2-2-6 خاتمه آزمایش قبل از آزمایش 79
6-2-2-7جمعآوری 80
6-2-2-8 تهیه نمونه 81
6-2-2-9 تعیین تحلیلی 81
6-2-2-10 محاسبه انرژی قابل هضم و مواد مغذی قابل هضم 82
6-2-2-11 محاسبه انرژی قابل متابولیزه 82
7- پیوستها 85
7-1 امتیاز وضعیت بدن 85
7-1-1مقدمه 85
7-1-2 امتیاز وضعیت بدنی معتبر 86
7-1-3استفاده و تفسیر عملی 86
7-1-4 نتیجه گیری 87
7-2 انرژی 92
7-2-1 مقدمه 92
7-2-2 تراکم انرژی در خوراک 93
7-2-2-1 انرژی ناخالص 93
7-2-2-2 انرژی قابل متابولیسم 94
7-2-3بررسی (مروری بر ادبیات) 96
7-2-3-1 نیازهای انرژی نگهداری (MER) سگ های بالغ 96
7-2-3-2- فعالیت 97
7-2-3-3 سن 98
7-2-3-4 نژاد و گونه 98
7-2-3-5 تنظیم دما و جایگاه (مسکن) 99
7-2-4 توصیه های عملی برای مصرف انرژی روزانه سگ ها و گربه ها در حالات فیزیولوژیکی مختلف 100
7-2-4-1 سگها 100
7-2-4-2 گربهها 105
7-2-5 تاثیر انرژی مورد نیاز بر فرمولاسیون محصول 109
7-3 تائورین 111
7-3-1مقدمه 111
7-3-2 گربه 111
7-3-3 سگ 112
7-3-4نتیجه گیری 113
7-4 آرژنین 114
7-5 ویتامینها 115
7-5-1 ترکیبات شیمیایی 115
7-6 واکنش نامطلوب به غذا 117
7-6-1 مقدمه 117
7-6-2 تعاریف 117
7-6-2-1واکنشهای نامطلوب به غذا 117
7-6-2-2 آلرژی غذایی 118
7-6-2-3 حساسیت بیش از حد غذایی غیرآلرژیک 118
7-6-2-4 استعداد افراد برای ابتلا به حساسیت در هنگام استفاده از خوراک 118
7-6-3 آلرژی غذایی در انسانها 119
7-6-4واکنش های نامطلوب به غذا در گربهها و سگها 119
7-6-5 نتیجه گیری 121
7-7 خطرات برخی از غذاهای انسانی که بهطور منظم به حیوانات خانگی داده میشوند 121
7-7-1 مسمومیت با انگور و کشمش در سگها 121
7-7-1-1 سابقه 121
7-7-1-2 علائم بالینی و آسیبشناسی 122
7-7-1-3 عامل سمی 122
7-7-1-4 درمان 123
7-7-2-2 عامل سمی 124
7-7-2-3 علائم بالینی 124
7-7-2-4 درمان 125
7-7-3 سمیت پیاز و سیر در گربه و سگ 125
7-7-3-1 پیشینه 125
7-7-3-2 علائم بالینی و آسیبشناسی 125
7-7-3-3 عامل سمی 127
7-7-3-3 درمان 127
8-7 سطوح مواد مغذی توصیه شده براساس دوره زندگی و نیاز به انرژی نگهدار 128
8. تغییرات در مقایسه با نسخه قبلی 143
1. سازگاری در دستورالعمل های تغذیه ای 2011 در مقابل دستورالعمل های تغذیه ای 2008 143
2. سازگاری در دستورالعمل های تغذیه ای 2012 در مقایسه با دستورالعمل های تغذیه ای 2011 144
3. سازگاری در دستورالعمل های تغذیه ای 2013 در مقایسه با دستورالعمل های تغذیه ای 2012 145
4. سازگاری در دستورالعمل های تغذیه ای 2014 در مقایسه با دستورالعمل های تغذیه ای 2013 146
5. سازگاری در دستورالعمل های تغذیه 2016 در مقایسه با دستورالعمل های تغذیه ای 2014 147
6. سازگاری در دستورالعمل های تغذیه 2017 در مقایسه دستورالعمل های تغذیه ای 2016 148
7. سازگاری در دستورالعمل های تغذیه 2018 در مقایسه دستورالعمل های تغذیه ای 2017 148
8. سازگاری در دستورالعمل های تغذیهای دسامبر 2018 در مقایسه با دستورالعمل های تغذیه ای آگوست 2018 152
9. سازگاری در دستورالعمل های تغذیهای 2019 در مقایسه دستورالعمل های تغذیه ای 2018 153
10. سازگاری در دستورالعمل های تغذیهای 2020 در مقایسه دستورالعمل های تغذیه ای 2019 153
11. سازگاری در دستورالعمل های تغذیهای 2021 در مقایسه با دستورالعمل های تغذیه ای 2020 154
منابع 159
| دسته بندی موضوعی | موضوع فرعی |
| كشاورزي و منابع طبیعی |
علوم دامی
|