دستورالعمل‌های تغذیه‌ای غذا و مکمل
نویسنده:
سازمان فدیاف
مترجم:
جواد عباسی، امیر جانفداه
سال نشر:
1404
صفحه:
182
نوبت چاپ:
1

کتاب راهنمای تغذیه‌ای جامع و معتبر که توسط سازمان فدیاف‌، یکی از نهادهای متخصص در حوزه تغذیه حیوانات خانگی در اروپا منتشر شده را ترجمه کردیم؛ هدف از ترجمه این اثر، فراهم آوردن منبعی قابل اعتماد و کاربردی برای دامپزشکان، صاحبان حیوانات و علاقه‌مندان به تغذیه سالم و اصولی برای سگ‌ها و گربه‌ها است.

 سازمان فدیاف، با تمرکز بر توسعه استانداردهای تغذیه و پژوهش‌های علمی در این حوزه، تلاش کرده است تا راهکاری علمی و عملی ارائه دهد که سلامتی و رفاه حیوانات را تضمین کند. این راهنما بر پایه تحقیقات معتبر و تجربیات کارشناسان این حوزه تدوین شده است و به همین دلیل، ترجمه آن می‌تواند پلی باشد میان دانش روز و کاربرد عملی در منزل، کلینیک‌ها و مراکز نگهداری حیوانات.

 


 

 

سخن مترجمین    13
پیش‌گفتار    15
تشکر و قدردانی    17
1. واژه نامه    19
2. مقدمه    23
2-1 اهداف    23
2-2 دامنه اقدامات    24
3. غذای کامل حیوانات خانگی    27
3-1 راهنما    27
3-1-1 حداقل سطح مواد مغذی توصیه شده در مواد مغذی    28
3-1-2 محتوای انرژی موجود در غذا    28
3-1-3 حداکثر سطوح مواد مغذی در غذای کامل    29
3-1-4 اعتبارسنجی محصول    29
3-1-5 تکرار روند تجزیه و تحلیل    30
3-1-6 دستورالعمل‌های استفاده و تغذیه    31
3-2 جدول مواد مغذی مورد استفاده در غذای کامل    31
3-2-1 نحوه خواندن جداول    31
3-2-2. سطوح مواد مغذی توصیه شده برای سگ‌ ها    34
3-2-3 سطح مواد مغذی توصیه شده برای گربه‌ ها    40
پاورقی    46
3-3 جدول توصیه‌ های مواد مغذی موجود در غذای کامل:    48
3-3-1 توصیه‌ های مواد مغذی مورد استفاده در غذای کامل سگ‌ ها    48
عمومی    48
پروتئین    48
مواد معدنی    52
ویتامین‌ها    56
3-3-2 توصیه‌ های مواد مغذی برای خوراک کامل    58
چربی    61
اسیدهای چرب امگا 3 و امگا 6    61
مواد معدنی    62
عناصر کمیاب ( مواد معدنی کم نیاز)    63
ویتامین‌ها    64
4. غذای مکمل حیوانات خانگی    67
4-1 مقادیر مجاز توصیه شده    68
4-2 روش‌ هایی براساس اعتبار سنجی    68
4-3 تجزیه و تحلیل مجدد ‌    68
5. روش‌ های تحلیلی    69
6. دستورالعمل‌ های آزمون‌های تغذیه‌ ای    73
6-1 روش‌ های مبتنی بر علامت‌ گذاری    73
6-1-1 مقدمه    73
6-1-2 پروتکل    74
6-1-2-1 حیوانات    74
6-1-2-2 روش‌های تغذیه    74
6-1-2-3 غذا    74
6-1-2-4 میزان مجاز غذا    74
6-1-2-5 زمان‌ های تغذیه    75
6-1-2-6 خاتمه آزمایش قبل آزمایش    75
6-1-2-7 جمع‌ آوری    75
6-1-2-8 تهیه نمونه    76
6-1-2-9 تعیین تحلیلی    76
6-1-2-10 محاسبه انرژی قابل هضم و مواد مغذی قابل هضم    77
6-1-2-11 محاسبه انرژی قابل متابولیزه    78
6-2 روش جمع‌آوری کمّی    78
6-2-1مقدمه    78
6-2-2- پروتکل    78
6-2-2-1 حیوانات    78
6-2-2-2 روش‌ های تغذیه    78
 6-2-2-3 غذا    79
6-2-2-4 میزان مجاز غذا    79
6-2-2-5 زمان‌ های تغذیه    79
6-2-2-6 خاتمه آزمایش قبل از آزمایش    79
6-2-2-7جمع‌آوری    80
6-2-2-8 تهیه نمونه    81
 6-2-2-9 تعیین تحلیلی    81
6-2-2-10 محاسبه انرژی قابل هضم و مواد مغذی قابل هضم    82
6-2-2-11 محاسبه انرژی قابل متابولیزه    82
7- پیوست‌ها    85
7-1 امتیاز وضعیت بدن    85
7-1-1مقدمه    85
7-1-2 امتیاز وضعیت بدنی معتبر    86
7-1-3استفاده و تفسیر عملی    86
7-1-4 نتیجه‌ گیری    87
7-2 انرژی    92
7-2-1 مقدمه    92
7-2-2 تراکم انرژی در خوراک    93
7-2-2-1 انرژی ناخالص    93
7-2-2-2 انرژی قابل متابولیسم    94
 7-2-3بررسی (مروری بر ادبیات)    96
7-2-3-1 نیازهای انرژی نگهداری (MER) سگ‌ های بالغ    96
7-2-3-2- فعالیت    97
7-2-3-3 سن    98
7-2-3-4 نژاد و گونه    98
7-2-3-5 تنظیم دما و جایگاه (مسکن)    99
7-2-4 توصیه‌ های عملی برای مصرف انرژی روزانه سگ‌ ها و گربه‌ ها در حالات فیزیولوژیکی مختلف    100
7-2-4-1 سگ‌ها    100
7-2-4-2 گربه‌ها    105
7-2-5 تاثیر انرژی مورد نیاز بر فرمولاسیون محصول    109
7-3 تائورین    111
7-3-1مقدمه    111
7-3-2 گربه    111
7-3-3 سگ    112
7-3-4نتیجه‌ گیری    113
7-4 آرژنین    114
7-5 ویتامین‌ها    115
7-5-1 ترکیبات شیمیایی    115
7-6 واکنش نامطلوب به غذا    117
7-6-1 مقدمه    117
7-6-2 تعاریف    117
 7-6-2-1واکنش‌های نامطلوب به غذا    117
7-6-2-2 آلرژی غذایی    118
7-6-2-3 حساسیت بیش از حد غذایی غیرآلرژیک    118
 7-6-2-4 استعداد افراد برای ابتلا به حساسیت در هنگام استفاده از خوراک    118
7-6-3 آلرژی غذایی در انسان‌ها    119
7-6-4واکنش های نامطلوب به غذا در گربه‌ها و سگ‌ها    119
7-6-5 نتیجه‌ گیری    121
7-7 خطرات برخی از غذاهای انسانی که به‌طور منظم به حیوانات خانگی داده می‌شوند    121
7-7-1 مسمومیت با انگور و کشمش در سگ‌ها    121
7-7-1-1 سابقه    121
7-7-1-2 علائم بالینی و آسیب‌شناسی    122
7-7-1-3 عامل سمی    122
7-7-1-4 درمان    123
7-7-2-2 عامل سمی    124
7-7-2-3 علائم بالینی    124
7-7-2-4 درمان    125
7-7-3 سمیت پیاز و سیر در گربه و سگ    125
7-7-3-1 پیشینه    125
7-7-3-2 علائم بالینی و آسیب‌شناسی    125
7-7-3-3 عامل سمی    127
7-7-3-3 درمان    127
8-7 سطوح مواد مغذی توصیه شده براساس دوره زندگی و نیاز به انرژی نگهدار    128
8. تغییرات در مقایسه با نسخه قبلی    143
1. سازگاری در دستورالعمل‌ های تغذیه‌ ای 2011 در مقابل دستورالعمل‌ های تغذیه‌ ای 2008    143
2. سازگاری در دستورالعمل‌ های تغذیه‌ ای 2012 در مقایسه با دستورالعمل‌ های تغذیه‌ ای 2011    144
3. سازگاری در دستورالعمل‌ های تغذیه‌ ای 2013 در مقایسه با دستورالعمل‌ های تغذیه‌ ای 2012    145
4. سازگاری در دستورالعمل‌ های تغذیه‌ ای 2014 در مقایسه با دستورالعمل‌ های تغذیه‌ ای 2013    146
5. سازگاری در دستورالعمل‌ های تغذیه  2016 در مقایسه با دستورالعمل‌ های تغذیه‌ ای 2014    147
6. سازگاری در دستورالعمل‌ های تغذیه 2017 در مقایسه دستورالعمل‌ های تغذیه‌ ای 2016    148
7. سازگاری در دستورالعمل‌ های تغذیه 2018 در مقایسه دستورالعمل‌ های تغذیه‌ ای 2017    148
8. سازگاری در دستورالعمل‌ های تغذیه‌ای دسامبر 2018 در مقایسه با دستورالعمل‌ های تغذیه‌ ای آگوست 2018    152
9. سازگاری در دستورالعمل‌ های تغذیه‌ای 2019 در مقایسه دستورالعمل‌ های تغذیه‌ ای 2018    153
10. سازگاری در دستورالعمل‌ های تغذیه‌ای 2020 در مقایسه دستورالعمل‌ های تغذیه‌ ای 2019    153
11. سازگاری در دستورالعمل‌ های تغذیه‌ای 2021 در مقایسه با دستورالعمل‌ های تغذیه‌ ای 2020    154
منابع    159


تمامی حقوق این سایت برای سازمان ترویج مطالعه و نشر جهاد دانشگاهی محفوظ است. نقل مطالب با ذکر منبع بلامانع است.
Copyright ©2025 Iranian Students Booking Agency. All rights reserved