باکتری‌های گرم‌مثبت و میکروبیوتا -
نویسنده:
رویا سفرکار، رویا اصغری، مریم حقی
مترجم:
-
سال نشر:
1404
صفحه:
176
نوبت چاپ:
1

علم باکتری‌شناسی، به عنوان یکی از شاخه‌های اصلی میکروب‌شناسی، نقش بنیادینی در درک ساختار، رفتار، و اثرات پاتولوژیک باکتری‌ها در طبیعت و بدن انسان ایفا می‌کند. از کشف نخستین باکتری‌ها تا توسعه روش‌های مدرن شناسایی و درمان، باکتری‌شناسی همواره در خط مقدم علوم پزشکی، بهداشت عمومی، صنایع غذایی و تحقیقات زیستی قرار داشته است.

در دنیای امروز، با توجه به گسترش مقاومت آنتی‌بیوتیکی، ظهور پاتوژن‌های جدید و چالش‌های بهداشتی جهانی، شناخت دقیق ویژگی‌های باکتری‌ها بیش از هر زمان دیگری اهمیت یافته است. درک ساختار سلولی، طبقه‌بندی، متابولیسم، فاکتورهای بیماری‌زایی و روش‌های تشخیصی باکتری‌ها، نه تنها برای دانشجویان علوم پزشکی و زیستی، بلکه برای تمامی فعالان حوزه سلامت ضروری است، امروزه علم در یکی از هیجان انگیز‌ترین فصل‌های خود به سر می‌برد، کشف تمدن‌های میکروسکوپی که در سکوت بر تمام ابعاد سلامت ما حکمرانی می‌کنند.

این کتاب  اشاره به سرزمین‌های ناشناخته‌ای دارد که در پوست، دهان، روده و هر گوشه‌ای از وجود ما سکنی گزیده اند. در عصری زندگی می‌کنیم که باکتری‌های روده را مغز دوم انسان می‌نامند.  علم پزشکی به یکی از بنیادی‌ترین حقایق هستی دست یافته است. سلامت ما نه تنها توسط ژن‌هایمان، که توسط میهمانان میکروسکوپی‌مان تعیین می‌شود در این کتاب، اشاره‌ای به دنیای پروبیوتیک‌ها، آن دسته از باکتری‌های که همچون سربازانی از سلامت ما محافظت می‌کنند، دارد. اثر حاضر، منطبق بر سرفصل‌های درس باکتری شناسی که به صورت منسجم، با زبان گویا و طبقه‌بندی خاص که خواننده بتواند مطالب ذکر شده را به راحتی به خاطر بسپارد. کتاب حاضر با بیش از یک دهه سابقه تدریس در زمینه باکتری شناسی تالیف و تدوین گردیده است تا امکان مطالعه و دسترسی به نکات کلیدی، کاربردی و مرور سریع را برای خواننده فراهم نماید.

ویژگی شاخص این کتاب بیان مطالب با زبان ساده و طبقه‌بندی خاص بوده که خواندن آن برای دانشجویان رشته‌های مذکور جذاب و ساده گردد. امید است که این مجموعه بتواند سهمی هرچند کوچک در ارتقای دانش میکروبیولوژی و ایجاد انگیزه برای پژوهش‌های بیشتر در این حوزه پویا و حیاتی داشته باشد.

پیش‌گفتار /5

بخش اول: رده بندی و میکروبیوم/17

فصل اول: رده بندی میکرو ارگانیسم‌ها/19

فصل دوم: میکروبیوم  و پروبیوتیک/39

فصل سوم:کوکسی‌های گرم مثبت/61

فصل چهارم: باسیل‌های گرم مثبت فاقد اسپور/107

فصل پنجم: باکتری‌های اسید فست/131

فصل ششم: باسیل‌های گرم مثبت اسپوردار/ 151 

دسته بندی موضوعی موضوع فرعی
علوم پایه زیست شناسی

تمامی حقوق این سایت برای سازمان ترویج مطالعه و نشر جهاد دانشگاهی محفوظ است. نقل مطالب با ذکر منبع بلامانع است.
Copyright ©2025 Iranian Students Booking Agency. All rights reserved