بخش اول: مبانی میکروبیولوژی عمومی 
فصل اول:  تاریخچه میکروبیولوژی / 1
فصل دوم:  جایگاه باکتری ها در بیت موجودات و دسته بندی آنها / 10
فصل سوم:  ساختار و ساختمان سلول پروکاریوت (باکتری ها) / 26
فصل چهارم:  متابولیسم باکتری ها / 62
فصل پنجم:  رشد و تکثیر باکتری ها / 85
فصل ششم:  تغذیه باکتری ها / 95
فصل هفتم:  تأثیر عوامل محیطی بر روی میکروب ها / 102
فصل هشتم:  قارچ ها / 113
فصل نهم: ویروس ها / 122
بخش دوم: عملیات میکروبیولوژی عمومی 
فصل دهم:  دستورالعمل ها و هشدارهای آزمایشگاه میکروبیولوژی عمومی / 134
فصل یازهم:  معرفی تجهیزات آزمایشگاهی میکروبیولوژی عمومی / 138
فصل دوازدهم:  آلودگی زدایی و سترون سازی / 191
فصل سیزدهم:  مشاهده و رنگ آمیزی میکروب ها / 213
فصل چهاردهم: کشت و محیط های کشت میکروبی / 240
منابع / 251